Hogyan tisztítsd meg a májad?

maritövisA máj méreganyagokkal telítődésének sok jele van: puffadás, megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, allergiaszerű tünetek, száraz, repedezett bőr, körmök és haj. A máj azonban könnyedén megtisztítható, méregteleníthető, és ha ezt megtesszük, akkor az visszanyerheti egészségét.

Gyümölcsök és zöldségek

Ha a méregtelenítés mellett döntünk, akkor a legjobb, ha gyümölcsöket és friss zöldségeket kezdünk el fogyasztani, illetve, ha fokozatosan kiiktatjuk az egyéb tápanyagokat és élelmiszereket, így a gabonákat, tejtermékeket, húsokat stb. Nagyon fontos arra is figyelni, hogy a böjtölés alatt lehetőleg természetes élelmiszerekből fedezzük a vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat, ne pedig tabletták és kiegészítők segítségével.

Epsom só

Nagyon fontos, hogy ne igyunk és ne együnk semmit az intenzív májméregtelenítés alatt. Persze erre fel kell készíteni néhány nap során a szervezetünket, azonban a májméregtelenítés során egy napig elegendő, ha tiszta vizet viszünk be a szervezetünkbe. Azonban ahhoz, hogy az ásványi anyag raktáraink ne merüljenek ki, érdemes egy Epsom sóoldatot is elfogyasztani: ehhez keverjünk össze 4 evőkanál Epsom sót, 3 csésze vizet és ½ teáskanálnyi C-vitamin port. Ez négy adag italt jelent. Ebből igyünk reggeli előtt egyet, reggeli után, vacsora előtt, illetve lefekvés előtt is.

a